I løpet av sommeren vil franske Total begynne å søke etter partnere for legging av en rørledning som kan frakte gass fra vestkysten av Shetland til britisk landjord.,

REDNINGEN? Offshore Shetland kan være innholdsrikt nok til
å dempe den bratte nedoverbakken britisk olje og gass er på
vei ned . øyas hovedstad Lerwick i midten.
(foto: VISIT SHETLAND)

Denne rørledningen vil gjøre det mulig og mer attraktivt å bygge ut de mange lovende gassfunnene utenfor vestkysten av Shetlandsøyene. Blant annet avventer Total å gå videre med utbyggingen av Laggan-feltet; området største gassfelt, før enighet om infrastruktur er på plass.

Total vil gjerne bygge en rørledning fra dette feltet, men ønsker også å gi den ekstra kapasitet, slik at fremtidige funn kan knyttes opp.

Interesseforeningen for britisk sokkel, Oil % Gas UK, sier at skatteincentiver fra den britiske regjeringen er det som skal til for å gjøre planene til en realitet.

Selskapene som utgjør ”the West of Shetland Task Force”, som er i diskusjoner med hverandre om løsninger, inkluderer BP, Chevron, ExxonMobil, DONG, Total og den britiske regjeringen, og Total sier til Dow Jones Newswire.

Man har regnet at områdene utenfor Shetland kan inneholde så mye som fire milliarder fat oljeekvivalenter. Utfordringen er avstand og infrastruktur.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR