Med nesten alle riggene i arbeid og høye dagrater gir Fred Olsen Energey en kraftig resultatforbedring i 3dje kvartal skriver d.n.

Kilde: Ptil

Fred. Olsen Energy leverer et driftsresultat på 139 millioner kroner, etter en omsetning på 800 millioner kroner i tredje kvartal. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 306 millioner kroner.

Forventet kraftig bedring
Analytikerne som følger Fred. Olsen Energy (FOE) forventet et sterkt resultat i tredje kvartal. Det var ventet et driftsresultat på 134 millioner kroner og en EBITDA på 282 millioner kroner.Det fremgikk av estimater TDN Finans hentet inn blant ni analytikere før resultatfremleggelsen.

Omsetningen var ventet til 778 millioner kroner.

Alle på kontrakt
Vi har nå alle enheter unntatt Blackford på kontrakt. Det i kombinasjon med det høye ratenivået har ført til en økning av topplinjen på 30 prosent fra forrige kvartal, sa finansdirektør Jan Peter Valheim i Fred Olsen Energy på resultatpresentasjonen. Blackford-riggen er for tiden under dypvanns-oppgradering.

Resultatet i tredje kvartal er en kraftig forbedring i forhold til resultatet selskapet leverte i vårmånedene. Etter å ha levert et driftsresultat på beskjedne 2,5 millioner kroner i andre kvartal, endte driftsresultatet på nesten 140 millioner kroner i tredje kvartal.

Bunnlinjen forbedret seg til 110 millioner kroner i tredje kvartal fra et negativt resultat på 55 millioner kroner i forrige kvartal.

Sterkt marked
Den kraftige oppgangen skyldes et knallsterkt riggmarked. Ifølge Fred Olsen Energy er det nå ingen ledige rigger i ultradypvannsmarkedet og bare liten ledig kapasitet på grunnere vann.

Allerede i andre kvartal så Fred Olsen Energy at riggratene var i ferd med å flate ut. Et av hovedmålene til riggselskapet i disse dager er dermed å sikre riggene på så lange kontrakter som mulig. I tredje kvartal sikret Fred Olsen Energy kontrakter for 978 millioner dollar.

Forrige artikkelHydro eksponert for orkanskadene i Mexicogulfen
Neste artikkelFortsatt nedgang i ledigheten

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR