ONS gir rabattert inngang for studenter, og Shell spanderer tur på oljemessen for studenter. Den intense kampen om arbeidskraft gir studenter en vei inn på et av oljeindustriens største bransjetreff.,

GIR RABATT TIL STUDENTER: Konferansesjef
May-Lis Thorsson. (Foto: MAGNUS BIRKENES)

Inngangsprisene på ONS egner seg ikke for en studentlommebok. Konferansens billigste billett, Young Professionals-tilbudet på 6000 kroner, tilsvarer tross alt utbetalt støtte fra Lånekassen for en hel måned. Derfor har ONS informert studentene ved petroleumsfag på Universitetetet i Stavanger om et tilbud for å komme inn på konferansen for 500 kroner.

Må ringe
– De som ringer og gir en god grunn for at de har lyst å komme på ONS, og er studenter, får komme inn for 500 kroner. Det er begrenset hvor mange vi har plass til, og vi må vurdere plassen i konferansesalene, forklarer konferansesjef hos ONS May-Lis Thorsson til Oilinfo Weekend.

I tillegg til dette tiltaket, inviteres det både elever og studenter til konferasen på fredagen, der skoleklasser både fra ungdoms- og videregående skoler, samt studenter, får komme inn gratis.

– Mange veier til Rom
Eirik Helliesen er student ved Universitetet i Stavangers (UiS) masterprogram i petroleumsteknologi og nestleder i Society of Petroleum Engineers Stavanger Student Chapter. Han forteller at mange studenter også kommer seg inn gratis på ONS.

– Det er flere bedrifter som er oppe på skolen og prøver å få med folk på ONS. Kanskje har de seks plasser, kanskje har de 20, og så inviterer de med seg studenter. Da får du gratis inngang på messegulvet, men det hender ofte at selskapene vil ha studentenes CV til gjengjeld, forteller Helliesen til Oilinfo Weekend.

Selskapene spanderer vanligvis ikke konferansebillett, men får studentene inn på messegulvet, noe en vanligvis må betale 380 kroner for.

– Så er det jo kjekkest for oss å se på det som foregår i hallene, sier Helliesen.

100 studenter på tre dager
Et av selskapene som sponser studenter inn på oljemessen er Shell.

FåR BILLIGERE BILLETT: Studenter på ONS 2008.
(Foto: HENRIK SALTHE)

– Tirsdag, onsdag og fredag har vi gassbusser som går fra UiS og BI til messeområdet. Der får de en presentasjon av Shell på Rica Forum Hotell på messeområdet. Deretter får studentene billetter til messeområdet, de blir vist om på vår stand, og de får møte forskjellige fagfolk. De som er interessert får også anledning til et jobbintervju med folk fra vår personalavdeling på messen, forteller kommunikasjonssjef Svein Ildgruben hos Shell til Oilinfo Weekend.

Shell har tatt direkte kontakt med skolene i forbindelse med ordningen, og regner med at omtrent 100 studenter stiller i løpet av de tre dagene.

– Det er kamp om folk på arbeidsmarkedet, og her får vi profilert oss. Samtidig representerer dette en unik mulighet for studentene til å komme i kontakt med folk i et av verdens største og mest interessante selskaper, understreker Ildgruben.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR