Shell er i markedet og ber om tilbud på en borerigg.

Etter det Petro.no kjenner til skal det snakk om en semi-rigg til boring av en brønn i Knarr-området. Som normalt i slike prosesser ligger det også inne opsjoner på flere brønner.

Oppstart på kontrakten er satt til andre kvartal neste år.

Selskapet ønsker ikke å kommentere anbudsprosessen som pågår nå.

Med denne rigg-tenderen finnes det en lang rekke med spennende muligheter for riggene i Norge.

Som Petro.no har omtalt før skal det handles rigg til følgende prosjekter:

Pil & Bue: VNG er i gang med å undersøke markedet for rigg til boring av to eller tre faser på Pil & Bue. Fase 1 starter i 2020 og fase 2 i 2022. Disse har en estimert varighet på omtrent et halvt år hver. Fase 3 avhenger av resultatene i de to første, men vil ventelige være noe kortere. Oppstart kan bli i 2024.

Skarfjell: Her jaktes det en semirigg i 400-500 dager, for boring av syv brønner. Oppstart er 2019. I tillegg kan det komme en eller flere letebrønner. Anbudsforespørsel skal være ute i markedet nå.

Lisens 881, Goanna:  Wellesly Petroleum skal ha en semi til å bore Goanna-prospektet sent i år. Letebrønnen ligger i Tampen-området i den nordvestlige delen av Viking Graben.

Aker BP, Barentshavet: Det trengs en rigg til boring av minst to AkerBP-brønner i Barentshavet neste år. Den ene sørøst av Korpfjell, den andre er Svanefjell i lisens 659.

Alta/Gotha: Lundin skal være i markedet for en semi til Alta/Gotha-området. Omfanget er uklart, men dette kan bli en vesentlig kontrakt.

Yme: Her planlegges det å hyre inn en JackUp i opptil 10 år. Sannsynlig oppstart er vanskelig å anslå, men bransjekilder peker mot tidligst 3Q neste år.

Rev/Varg: Repsol skal gjennom et større pluggprogram ved hjelp av en JackUp. Trolig blir det en kontrakt på omtrent et år, eller vel så det – oppstart neste år.

Trestakk: Totalt skal det bores fem brønner her; tre produksjonsbrønner og to gassinjeksjonsbrønner. Det ble levert PUD for prosjektet i november i fjor og det er fortsatt ikke sluttet rigg til denne boringen.

Forrige artikkelWintershall fremskynder oppstarten på Maria
Neste artikkelTFO 2017: Største noen gang i Barentshavet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR