Fremskrittspartiet ble aldri invitert til å være med på noe klimaforlik og feller en hard dom over resultatet.

NTB

– Når man bevisst utelater det største opposisjonspartiet fra forhandlingene, vitner dette mer om et politisk spill enn om et ønske om å få forankret en langsiktig og robust politikk i hele Stortinget, sier partiformann Siv Jensen.

Hun tror forliket vil få liten betydning for miljøet i Norge, blant annet fordi innholdet er altfor lite konkret.
– Dagens klimaforlik minner mye om klimaforliket i 2002. Også den gang var budskapet at man revolusjonerte verden, men i dag har forliket svært lite å si for norsk klimapolitikk, sier hun.

– Skuebrød
Jensen sier at forliket hovedsakelig handler om å skru forventningene i været når det gjelder å redusere utslipp av CO2.
– Sammen med noen gode formuleringer fremstår dette som et skuebrød for miljøbevegelsen, konkluderer hun.

Frp tar spesielt avstand fra forslaget om å øke drivstoffavgiftene.
– Forslaget har ingen miljøeffekt og drivstoffavgiftene er allerede høye nok. Det betyr bare at folk som har dårlig råd får enda dårligere råd, mener hun.

– Krampaktig
Siv Jensen mener at forliket ikke skiller seg vesentlig ut fra regjeringens klimamelding som etter hennes mening preges av at tiltak skal utredes og vurderes.

– Slik sett er forliket med Høyre, KrF og Venstre litt krampaktig. Opposisjonen påsto i forkant av forhandlingene at regjeringen måtte bevege seg langt for å få til et forlik. Nå ser vi at de har vært mest opptatt av å bli enige, sier Frp-formannen.

Forrige artikkelFull splittelse i livbåtprosjektet
Neste artikkelMongstad-oppdrag for AF Gruppen

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR