Myndighetene i Venezuela er sterkt bekymret for at den voldsomme propagandakrigen landet utsettes for i amerikanske medier, sammen med et økende politisk press mot president Hugo Chavez skal utvikle seg til noe mer.,
– Vi er redd amerikanerne vil styrte regjeringen og fjerne landets lovlig valgte president med makt, sier Dozthor Zurlent, talsmann for den venezuelanske regjeringen under et besøk hos NOPEF i Stavanger, i følge nopef.no.

Zurlent sier det er flere indikasjoner på at sterke motkrefter nå planlegger et mer omfattende anslag mot Chavez og hans styre. For tre år siden ble presidenten fjernet av de militære og på en forunderlig måte gjeninnsatt etter kort tid. Etter at Chavez vant folkeavstemningen i fjor, er tonen ytterligere skjerpet.

Politikeren og predikanten Pat Robertson har stått åpent fram og forlangt at Chavez skal drepes. Amerikanske selskaper har økt sin innflytelse i Venezuelas nærings- og samfunnsliv; det vekker oppsikt at tropper fra ulike latinamerikanske land driver militær trening under amerikansk ledelse i nabolandet Panama – og det spekuleres i at valgfusk skal kunne ødelegge forestående valg.

Chávez har gjentatte ganger anklaget president George W. Bush for å prøve å styrte regjeringen hans og for å ha planer om å drepe ham.

Forrige artikkelDet skal mere til enn orkaner for å stoppe letingen i Mexico Gulfen
Neste artikkelKvinnelig HMS-direktør blir statssekretær i Olje- og energidepartementet

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR