Konsernsjef Torkild Reinertsen i Reinertsen AS er kraftig irritert over at Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet vil at Statoil og Hydro kjøper seg inn i Aker Kværner.

Torkild Reinertsen.
Foto: Alex Khrol

– Dette ser jeg på som et farlig samrøre som kan ødelegge for den industrien som har bygget seg opp i offshore-industrien, sier Torkild Reinertsen til Dagens Næringsliv.

Reinertsen forstår at Kjell Inge Røkke ønsker en slik løsning, men han forstår ikke hvor LO og politikerne vil med dette.
– Jeg tror jeg kan si på vegne av mange andre i industrien, utenom Kjell Inge Røkke, at dette er noe vi er sterkt imot. Bjørndalen burde snakke på vegne av alle sine medlemmer, ikke bare medlemmene i ett selskap, Reinertsen til avisen.

Han skjønner ikke hvorfor noen skal frykte utenlandsk eierskap i stedet for krysseierskap.

Kjell Bjørndalen, leder for Fellesforbundet, sa til Aftenposten torsdag at ideen om avtale mellom Hydro og Aker Kværner er veldig interessant.
– Jeg er opptatt av at vi har en sterk leverandørindustri. Hvis den skal hevde seg i den internasjonale konkurransen i fremtiden, så er det viktig at det har styrke bak seg, sa Bjørndalen.

Forrige artikkelNorne-skipet modifiseres for Alve
Neste artikkelHemmelig notat skremte Halvorsen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR