Driftsmiljøene i Bergen frykter at arbeidsplasser vil forsvinne som følge av fusjonen mellom Hydro og Statoil.

Statoil-sjef Helge Lund har pekt ut tre områder som skal sørge for en stor del av kostnadsbesparelsen på fire milliarder kroner i året. Disse er administrasjon, IT og driftsstøtte.

Rundt 400 mennesker jobber med driftsstøtte i Statoil i Bergen, mens Hydro har omlag 100 ansatte i sin driftsorganisasjon.

– Det blir mange doble tjenester man ikke trenger lenger. Statoil og Hydro har eierandeler i mange av de samme feltene, og du trenger ikke to personer til å gjøre den samme jobben, sier Carnegie-analytiker John Olaisen til Bergens Tidende.

Driftsstøtte omfatter logistikk, organisering av land- og lufttransport, vedlikehold og forpleining. Hydro har lokalisert alle disse funksjonene i Bergen, mens Statoil har fordelt oppgavene på Bergen, Stavanger og Florø.

Olaisen tror likevel ikke det er noe problem for de som blir overtallige å få seg ny jobb.

– For flinke folk er det jobber å få, sier han til avisa.

Helge Lund gikk ikke i detaljer om eventuell overtallighet da han la fram Statoils årsresultat i går. Han understreket at disse spørsmålene skal diskuteres med fagforeningene.

– Vi har fått garantier om at overlappende jobber skal løses internt og at ingen skal sies opp på grunn av fusjonen, sier tillitsvalgt og leder for forbundet Industri Energi Statoil i Bergen, Gunnar Løtveit til bt.no.

Dersom noen slutter i jobben som følge av fusjonen mellom Hydro og Statoil, er det frivillig avgang, forteller han.

Løtveit benekter ikke at noen stillinger kan bli overflødige etter sammenslåingen, men tror at omstillingstiltak og etterutdanning vil bli tilbudt dem som blir nødt til å skifte jobb innad i konsernet.

– Det er umulig å si helt konkret hva som vil skje her i Bergen. Alt som går på lokalisering og bemanning er sånt som vil komme senere, sier Løtveit.

Leder for sokkelforeningen i IE Statoil, Dag Gunnar Mongstad, sier at selv om Statoil og Hydro vil spare penger på fusjonen, så betyr ikke det at arbeidsplasser vil ryke.

– Vi har et jo et enormt underskudd i markedet etter fagpersoner i bransjen vår, sier Mongstad til bt.no, og legger til at innsparingene sannsynligvis vil bli gjort på land framfor på sokkelen.

Se også:
Statoil: Fusjonen gir fire milliarder i kostnadsgevinst

Forrige artikkelTo nye operatører på sokkelen
Neste artikkelFår ikke restarte svensk atomreaktor

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR