Wintershall, RWE Dea, Idemitsu og BG er ikke av de største på norsk sokkel, men mange bekker små gjør en stor å. Nå samler de seg som Jordbærutbyggingen i Nordsjøen.

Det er vurdert flere utbyggingsløsninger for Jordbær, men selv om både undervannsutbygging og plattform med og uten boretårn har blitt vurdert, landet lisenshaverne til slutt på en FPSO som beste løsning. Nå kjemper norske Sevan og Teekay Petrojarl om hvem som kan stikke av med kontrakten.

– Vi er midt i en anbudsprosess, og jeg kan ikke kommentere hvilken løsning vi heller mot, sier administrerende direktør i BG Norge, Petter Myhre, til PetroNews.

Flytting av produksjonsenhet
Jordbærfunnet ligger i lisens 373 S i Tampen-området og det er brønner med høyt trykk og høy temperatur. Det skal i tillegg også bores en letebrønn på Jordbær Vest, og det er estimert at det kan være så mye som 41 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter i lisensen.

Feltet skal etter planen være i drift i seks år, det betyr at muligheten for å flytte produksjonsenheten etter dette vil være viktig. Nettopp derfor at BG endt opp på en FPSO, men hvem som skal levere denne er foreløpig usikkert.

Det er flere bær i nærheten, og muligheten for å kanskje bygge ut Blåbær mot Jordbær er åpenbar.

– Når det gjelder Blåbær er det for tidlig å konkludere, men vi jobber nå med analyser av brønnen, og hvis det viser seg å være et kommersielt funn kan det muligens knyttes opp mot Jordbær, sier Myhre.

HER kan du lese mer om Jordbær, og de mulige løsningene for utbygging. Artikkelen «Jordbær: Et strå å tre det på» finner du i den nyeste utgaven av PetroNews.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR