Fra 30 til 500 millioner fat oljeekvivalenter.

Lisenspartnerne i Barentshav-lisens 533 har i dag illustrert hvor forskjellig de vurderer de foreløpige resultatene fra Salina -funnet. I løpet av et tidsrom på to timer har Chief Executive Officer (CEO) i Lundin, C. Ashley Heppenstall og Det norske CEO Erik Haugane presentert to helt ulike tall på hva som ligger skjult i havbunnen.

Ifølge Heppenstalls presentasjon på Pareto-konferansen indikerer de foreløpige resultatene at prospektet inneholder 500 millioner fat oljeekvivalenter. Kort tid etter kunne Haugane presentere estimater på mellom 30 og 110 millioner fat oljeekvivalenter. Nå skal det i rettferdighetens navn nevnes at Haugane tok høyde for at det lå flere oljemuligheter under den antatte gasslommen på toppen i prospektet, slik at selskapets tall kan bli oppjustert. Men begge anslagene er basert på de samme resultatene.


– En grunn til at vi venter

Mens partnerne har kommet med ressursanslag, har operatøren Eni vært helt taus.

– Det er en grunn til at vi venter til boreoperasjonene er fullført og analysene gjort før vi går ut med ressursanslag, sier informasjonsdirektør i Eni Norge, Andreas Wulff når Petro Media News ringer og ber om kommentar på partnernes tall.

Han ønsker ikke å kommentere selve tallene, men fastslår at det er for tidlig i prosessen til at operatøren kan si noe.

– Vi skal komme ut med tall når alt er klart. Vi vil ikke love for mye, men håper å ha dette klart i løpet av måneden, sier han.

Salina ligger under 341 meter med vann i produksjonslisens 533 , og letebrønnen 7220/10-1 blir boret av semien «Scarabeo 8.» Partnere i PL 533 er Eni Norge AS (operatør – 40 prosent eierandel), Lundin Norway AS (20 prosent), RWE Dea Norge AS (20 prosent) og Det norske oljeselskap ASA (20 prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR