Centrica meldte om hydrokarboner og god stemning på Cooper-prospektet i juli. Nå har OD klassifisert brønnen som tørr.

26. juli meldte partnerne om funn i Cooper -prospektet, brønn 6506/11-9 S som ligger i PL 477 i Norskehavet.

– Disse resultatene er positive og vi ser frem til resultatene fra datainnsamlingen i de neste ukene. Denne type leteaktivitet er en viktig del av strategien vår for å øke oppstrømsvirksomheten, sa Dag Omre, administrerende direktør i Centrica Energi Norge da.

Tidligere i dag meldte oljedirektoratet at Cooper likevel var tørr.

– Dette er fordi oljen som ble påtruffet ikke var bevegelig. Da klassifiserer vi brønnen som tørr, sier Eldbjørg Vaage Melberg til Petro Media News.

Hos Centrica er gleden over å ha påtruffet hydrokarboner, snudd til skuffelse fordi det blir svært vanskelig å få det opp.

– Denne dagen kunne nok kanskje vært bedre. Det er klart at vi er skuffet. Vi har brukt mye tid på Cooper, og å ikke få opp hydrokarboner er aldri bra, sier ansvarlig geofysiker hos Centrica, Axel Todal.

Men til tross for at brønnen nå er klassifisert som tørr, gir de ikke opp Cooper.

– Det er ikke umulig å få opp oljen, men det vil bli svært utfordrende. Det er både høyt trykk og høy temperatur. Det som kommer til å skje nå, er at vi skal se videre på alle de innsamlede dataene vi har, og vurdere hva vi skal gjøre videre. Vi ser jo også at det kommer olje opp fra Morvin, ikke langt unna. Vi har ikke gitt opp Cooper, men nå skal lisenspartnerne diskutere videre, sier han til Petro Media News.

Brønnen ble boret til et totalt dyp på 5.330 meter, og støtte på hydrokarboner i midtre jura Garn-formasjon. Det ble besluttet å gjennomføre en formasjonstest i Garnformasjonen, for å vurdere produktiviteten i reservoaret. Det er «West Alpha» som borer brønnen, som ligger omtrent fem kilometer vest fra Morvin-feltet og cirka fem kilometer øst fra Smørbukk -feltet.

Centrica er operatør med 40 prosent, Faroe med 30 prosent og Suncor med de siste 30 prosentene av lisensen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR