Ett år etter lisenstildeling har Statoil gjort et olje- og gassfunn nær Norne-feltet. Funnet er på mellom 20 og 80 millioner fat oljeekvivalenter, ifølge operatøren.

– Det er godt å starte året med et funn, sier Jez Averty, Statoils letedirektør for norsk og britisk sokkel.

Leteboringen i brønnen Cape Vulture ble påbegynt tidlig i desember i 2016. Brønnen ble boret utvinningstillatelse 128, og er et resultat av tildeling av lisens 128D i TFO-runden i 2016 (Tildeling i Forhåndsdefinerte Områder).

Boringen i dette prospektet kommer som et resultat av utviklingen av et nytt letekonsept for Nordlandsryggen.

– Det er temmelig nøyaktig ett år siden tildelingen av Cape Vulture-lisensen ble offentliggjort under Sandefjordkonferansen i 2016. Vi er fornøyd med at vi allerede har fullført letebrønnen og glade for å kunne annonsere Cape Vulture som et drivverdig funn. Dette viser hvor viktig nytt areal er, det demonstrerer vår evne til raskt å teste nye muligheter og understreker hvordan nye ideer i modne områder på kan gi gode resultater, sier Averty.

Cape Vulture-funnet åpner for ytterligere letemuligheter i området. Statoil vil nå analysere resultatene i detalj og konkretisere eventuelle nye letemål i området.

Mellom 20 og 80 millioner fat

Funnet er foreløpig beregnet til å være mellom 20 og 80 millioner fat oljeekvivalenter og det vil bli lagt planer for en videre avgrensning av funnet. Funnet ligger nordvest for Norne og vil bli vurdert for en utbygging som en tilknytning til produksjonsskipet på Norne-feltet.

– Vi er veldig glade for dette funnet, sier Siri Kindem, direktør for Statoil i Nord-Norge.

– Norne er allerede en suksess langt utover det man forventet seg da feltet ble funnet. Norne har vært ryggraden i vår satsning i nord fra begynnelsen og funn som Cape Vulture bidrar til ytterligere forlengelse av driftsperioden og til å opprettholde aktiviteten i Norskehavet, fortsetter Kindem.

– Statoil har vært 40 år i nord og vi fortsetter å være drivkraften i olje- og gassindustrien her, sier Kindem.

Statoil er operatør i lisens 128D (64 prosent) med partnerne Petoro (24,5 prosent) og Eni Norge (11,5 prosent).

(Illustrasjon: Statoil)
(Illustrasjon: Statoil)
Forrige artikkelProduksjonsnedgang i desember
Neste artikkelUtgard- og Byrding-PUD godkjent

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR