Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det er kontakt mellom norske og russiske myndigheter i trålersaken. Han understreker at det er et fartøy som har forbrutt seg, ikke en nasjon.,NTB

På vei til sitt første orienteringsmøte for de ansatte i UD tirsdag morgen sier Gahr Støre kort at Kystvakten og Landsdelskommando Nord-Norge har fullmakt til å følge opp denne saken.

Men utenriksministeren vil ikke dramatisere og viser flere ganger til at dette dreier som et enkelt fartøy som har brutt fiskerireglene.

– Kystvakten og kommandoen i nord skal følge vanlig praksis overfor fiske som vi mener er i strid med reglene. Her følges saken fra time til time, og vi i UD blir holdt løpende orientert, sier Gahr Støre til NTB.

Utenriksministeren påpeker at et fartøy som har denne type mistanke hengende over seg, normalt blir ført til norsk havn. Denne løsningen går norske myndigheter også inn for i denne saken.

Ut over dette vil ikke Gahr Støre kommentere spekulasjonene om at tråleren kanskje først blir arrestert av russiske myndigheter hvis den søker ly i russisk farvann.

– Det er et fartøy som har brutt reglene, og vi må forholde oss deretter, sier den nye utenriksministeren. (©NTB)

Forrige artikkelPolhavet bør vernes mener Bellona
Neste artikkelPtil samtykker bruk av Bideford Dolphin på Viljefeltet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR