Semien ”Transocean Searcher” har spuddet BGs nordsjøbrønn Jordbær Sør.

Etter at semien ble ferdig med den tørre Jordbær Sørøst-brønnen i Nordsjøen forrige uke, reiste den 2,6 km og gikk løs på letebrønnen 34/35 Jordbær Sør i PL 373S.

Jordbær Sør –prospektet er lokalisert under 403 meter vann i den nordlige delen av Tampen-området, ca. 120 km vest for Florø. Den korteste avstanden til land er ca 96 km – Skorpa i Flora kommune.

Brønnen skal bores til et TD på 4.342 meter, og hensikten er å undersøke hydrokarbon-potensialet i Cook -formasjonen i Jordbær Sør‐strukturen. Det forventes at Cook -formasjonen inneholder lett olje med samme karakteristikk som oljen i Jordbær Central og Jordbær Vest‐funnene. Avhengig av størrelsen på funnet vil det kunne bli utført en brønntest før brønnen plugges og forlates permanent. Spuddato var 14.02.2015, og boreoperasjonene er estimert til 100 dager, inklusiv en eventuell brønntest.

Rettighetshavere i PL 373S er BG Norge AS (operatør, 45 prosent eierandel), Idemitsu Petroleum AS (25 prosent), Wintershall Norge ASA (20 prosent) og RWE Dea Norge AS (10 prosent).

Forrige artikkelGemini er spuddet
Neste artikkelFlere bør velge fagskole

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR