ConocoPhillips har funnet gass i sitt Peking Duck-prospekt i Nordsjøen.

Letebrønnn 7/11-12 S og sidesteget 7/11-12 A ble boret i sørlig del av Nordsjøen, om lag 19 kilometer sørvest for Ula -feltet.

Hensikten med brønn 7/11-12 S var å påvise petroleum i trias reservoarbergarter ( Skagerrak -formasjonen). Det ble påtruffet en 40 meter brutto gasskolonne i jura ( Ula -formasjonen). Reservoarbergarter og reservoarkvalitet i trias var dårligere enn forventet.

Hensikten med sidesteget, 7/11-12 A , som ble boret høyere på strukturen på et eget segment, var å påvise petroleum i øvre jura ( Ula -formasjonen) og i trias ( Skagerrak -formasjonen). Det ble påtruffet en 34 meter brutto gasskolonne i jura ( Ula -formasjonen) med reservoarkvalitet dårligere enn forventet.

Videre evaluering av brønnresultatene er nødvendig før funnets størrelse kan beregnes.

Ingen av brønnene ble formasjonstestet, men det er utført datainnsamling og prøvetaking. Brønnene er de to første letebrønnene i lisens 301 CS . Tillatelsen ble fradelt utvinningstillatelse 301 i 2008.

Brønn 7/11-12 S ble boret til et vertikalt dyp av 5357 meter under havflaten, mens brønn 7/11-12 A ble boret til et vertikalt dyp av 5201 meter under havflaten. Begge brønnene ble avsluttet i trias ( Skagerrak -formasjonen). Brønnene er klassifisert som HTHT brønner, det vil si de er boret under høy emperature og høyt trykk.

Havdypet på stedet er 72 meter. Begge brønnene ble boret med riggen «Maersk Gallant», og brønnene blir nå plugget og forlatt.

ConocoPhillips er operatør med en eierandel på 22 prosent. Partnerne er OMV (30 prosent), Dong (28 prosent) og Talisman (20 prosent).

«Maersk Gallant» skal nå videre til Statoils King Lear -prospekt i Ekofisk -blokken 2/4 , i sørlig del av Nordsjøen og bore letebrønn 2/4-21 i lisens 146 .

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR