Gazprom advarer om at europeiske land må forberede seg på å betale mer for gass fra det russiske selskapet ettersom konkurransen om energi blir stadig større.

NTB

Gazprom, som er verdens største gassprodusent, står for en firedel av Europas gassforsyning.
– Epoken med billig energi er over. Den globale konkurransen om energiressursene har økt. Gazprom vil bruke denne situasjonen til å spre sin eksport av energi, sa selskapets toppsjef Aleksej Miller til journalister i den russiske byen St. Petersburg tirsdag.

– Vi er allerede i samtaler om å levere gass til det raskt voksende markedet i Kina. Leveransene vil starte etter 2011, fastholdt Miller.

Gazprom brakte energispørsmål til toppen av dagsordenen i Europa da selskapet i en kort periode stengte tilførselen av gass til Ukraina sist vinter. Forsyningsstansen rammet også til en viss grad europeiske kunder.

Gazprom har også tidligere i vår advart om at selskapet ønsker å spre sin virksomhet på ulike markeder, men avviste senere at dette innebærer å kutte forsyningen til det europeiske kjernemarkedet.

Gazprom-utspillene har fått europeiske land til å stille spørsmål ved om det er klokt at ett selskap alene skal stå for en så stor del av energitilførselen som Gazprom i dag gjør.

Forrige artikkelStrømmen skal ikke blir dyrere
Neste artikkelDanske politikere vil granske Scandinavian Star-katastrofen

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR