Den italienske energiselskapet ENI og russiske Gazprom forbereder en avtale som vil gi ENI tilgang til russiske gassreserver og la Gazprom selge direkte til italienske kunder.

NTB

– Avtalen som forberedes mellom ENI og Gazprom, er en strategisk avtale hvor vi vil åpne markedet for Gazprom slik at selskapet kan selge gass direkte til Italia uten å gå gjennom mellomledd, sier Italias utenriksminister Massimo D’Alema etter et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva.

I bytte mot dette må russerne gi ENI tilgang til russiske gassressurser. Samtidig melder den russiske gassgiganten at den nå ønsker å utvikle forsyningslinjer til Asia og Nord-Amerika.

– Vi har potensial til å innfri våre forpliktelser i Europa og samtidig utvikle et fruktbart samarbeid med selskaper i Asia og Nord-Amerika, sier Gazproms administrerende direktør Aleksej Miller under selskapets generalforsamling i Moskva fredag.

Gazprom kontrollerer verdens største gassreserver, men kritikere har anklaget selskapet for å være for treig med å utvikle nye felt, oppgradere infrastruktur og bygge nye rørledninger for eksport.

Forrige artikkelTilsyn med Transocean Winner
Neste artikkelStatoil anker arbeidsrettssak

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR