GC Rieber Shipping har signert avtale for kjøp av nybyggene 532 og 533 ved verftet Factorias Vulcano i Spania. Oppkjøpet representerer en investering på 850 millioner kroner.

De to skipene ble i utgangspunktet bestilt av Arrow Seismic i 2006, men GC Rieber Shipping stod for konseptutvikling og design. PGS kjøpte så opp Arrow i 2007, og i fjor ble kontraktene på de to skipene kansellert som følge av forsinkelser.

– Vi har nylig avtalt å selge subsea skipet «Polar Queen», bygget i 2001, til Acergy med en netto kontantstrømseffekt som utgjør størsteparten av egenkapitalbehovet i den nye investeringen. Salget av «Polar Queen» og kjøpet av NB 532 og NB 533 gir en jevnere balanse mellom segmentene subsea og marin seismikk, sier administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Sven Rong, i en pressemelding.

– Prisnivået for investeringen i NB 532 og NB 533 er betydelig lavere enn for sammenlignbare skip, noe som forventes å gi en konkurransefordel, legger han til.

Skipene er designet for en makshastighet på 20 knop og for bruk av optimale høykapasitets marine seismiske operasjoner med 12 til 14 streamere.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR