GC Rieber legger ned datterselskapet GC Rieber Crewing. Nå mister 66 fast ansatte sjøfolk jobben, skriver Sysla Offshore.

– Vi synes det er sterkt beklagelig at markedet påtvinger oss et slikt tiltak, sier driftsdirektør Atle Sommer i GC Rieber Shipping, til Sysla Offshore.

Bergensrederiet har inntil nå bemannet skipene sine med mannskap fra det heleide datterselskapet GC Rieber Crewing, i tillegg til innleid personell.
Fra nyttår er det slutt.

Alle de 66 som nå er faste ansatte på de ni skipene rederiet drifter fra Bergen, har nå fått beskjed om at de mister jobben, og erstattes av innleid mannskap. 55 av disse 66 er norske.

Rammet hardt av oljenedturen
Andre kvartal i år var flåteutnyttelsen på de 11 skipene rederiet eier selv på 45 prosent.

På tross av tildeling av noen mindre kontrakter de siste månedene, ser det enda verre ut fremover: ifølge siste kvartalsrapport vil kun om lag 40 prosent av flåten være i sving til neste år.

– Når markedet er slik det er, må vi ta grep for å redusere kostnadene. Det at vi nå må legge ned bemanningsselskapet sier noe om hvor vanskelig dette markedet er, sier Drifsdirektør i GC Rieber Shipping, Atle Sommer til Sysla Offshore.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelScana Offshore med Statoil kontrakt
Neste artikkel3 nye skip i opplag

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR