Maria Moræus Hanssen blir administrerende direktør i selskapet.

Det ble i dag kjent at Maria Moræus Hanssen blir ny administrerende direktør for GDF Suez Norge.

Hansen er utdannet reservoaringeniør fra NTH og petroleumsøkonom fra franske petroleumsinstituttet. Hun begynte i Norsk Hydro i 1992, og fortsatte i Statoil etter sammenslåingen i 2007.

I karrieren til nå har hun har blant annet hatt stilling som letesjef, ansvarlig for nye feltutbygginger, plattformsjef og senior vice president for gassforsyning- og infrastruktur. Hun er per i dag styremedlem i Det norske oljeselskap, styremedlem i Electromagnetic Geoservices ASA og nestleder for Hafslund ASA. I perioden 2008 til 2013 har hun også vært investeringsdirektør i Aker ASA.

Hanssen overtar etter Johannes Finborud, som har hatt midlertidig stilling som administrerende direktør siden Atle Sonesen gikk til VNG i mars i år.

Stillingen tiltres 1. januar 2014.

Jean-Marie Dauger, styreleder i GDF SUEZ E&P Norge ønsker Hanssen velkommen til GDF Suez.

– Hennes omfattende og varierte erfaring innen E&P har blinket Maria ut til stillingen som administrerende direktør i GDF Suez. Jeg ser frem til hennes bidrag til selskapet og har forsikret henne om vår fulle støtte i den nye rollen, sier Dauger i en melding.

Maria Moræus Hanssen sier at hun ser frem til å lede en sterk E&P-aktør på norsk sokkel, med en balansert portefølje inkludert en egenoperert plattform.

Jeg ser frem til å møte hele teamet, inkludert mine nye kolleger på Gjøa-plattformen og ved Florø-basen. Jeg er trygg på at vi sammen vil skape fortsatt vekst for GDF Suez på norsk sokkel, sier Hanssen.

Forrige artikkelTørt på Asha East
Neste artikkelNoreco kan droppe Oselvar-brønn

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR