Den tidligere LO-lederen Gerd-Liv Valla sier i et intervju med Fagbladet at hun ikke ligger og gråter. Hun varsler at hun nå vil jobbe igjen.

NTB

– Hvis Akersgata tror jeg ligger hjemme og gråter, tar de feil. Sånn er det i livet, at hvis du vet hva du har gjort og har god samvittighet, bærer det deg gjennom vanskelige tider, sier Valla i intervjuet.
Valla opplyser at hun nå er klar for nye arbeidsoppgaver.
– Jeg skulle gjerne fullført flere saker. Men nå er det blitt annerledes. Jeg må jobbe politisk på andre måter. Seks år som LO-leder er ganske lang tid, sier Valla til Fagbladet.

Valla går ikke inn på konflikten med LOs tidligere internasjonale leder Ingunn Yssen. Hun går heller ikke inn på hva hun legger i å jobbe politisk i tiden framover.

Etter planen skal Valla tilbake i jobb for LO. Hun skal dessuten skrive to bøker, og har blitt avisspaltist. Heller ikke innen LO vil man si hva Valla skal gjøre.
– Vi har ingen annen kommentar enn at LO har en åpen dialog med Gerd-Liv om hennes rolle og oppdrag framover. Hennes rolle vil bli den samme som tidligere avgåtte LO-ledere, som for eksempel Yngve Hågensen, sier informasjonssjef Jenny Ann Hammerø til Klassekampen.

Valla kritiserer i intervjuet den rødgrønne regjeringen for manglende trykk i bekjempelsen av fattigdom. Hun mener sosialstøtten bør ha en nasjonal minstenorm.

På spørsmål om hva Valla vil bli husket som fra tiden i LO, svarer hun røykeloven, og viser til LOs støtte som avgjørende for Arbeiderpartiets oppslutning om saken.

Forrige artikkelLO-nei til Ditlev-Simonsen
Neste artikkelHydro kjøper andeler på britisk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR