Berge Gerdt Larsen ble i går, på initiativ av DNOs største aksjonær Rak, kastet som styreleder i selskapet. – Dette er amatørmessig, mener Gerdt Larsen.

IRAK-TRøBBEL: DNO har slitt med å få
eksporttillatelser for oljen fra sitt felt Tawke i
Irak. (foto: DNO)

Berge Gerdt Larsen var konsernsjef i DNO fra 1996 til 2002, og har siden det vært styreleder i selskapet. Men kort tid før gårsdagens generalforsamling kom største aksjonær Rak med et forslag om å kaste Gerdt Larsen som styreleder til fordel fro Raks konsernsjef Bijan Mossavar-Rahmani. Kun 39 prosent av stemmene var møtt opp på generalforsamlingen, og Rak har 30 prosents andel i selskapet. Dermed ble forslaget vedtatt med overveldende flertall.

– Dette finner jeg meg ikke i, sier Berge Gerdt Larsen til Dagens Næringsliv etter generalforsamlingen.

– Det er amatørmessig. Du kan ikke komme en halvtime før generalforsamlingen og be om ny styreleder, mener Gerdt Larsen.

Rak forsvarer seg med å vise til utviklingen i selskapets aksjekurs.

– DNO var først inne i Kurdistan, men har ikke klart å skape noe der. De siste fem årene har 100 dollar blitt til 58 dollar for DNO-aksjonærene. Vi i Rak merker de store tapene hver måned. Det må styrelederen ta konsekvensen av, sier Mossavar-Rahmani til Dagens Næringsliv.

Gerdt Larsen vil ikke si om han nå vil selge seg ut av DNO, men slår fast at han nå vil bygge opp et nytt DNO-lignende selskap.

– En æra er over, men jeg vil bygge et nytt DNO. Petrolia er i ferd med å bli et nytt DNO. Enten Petrolia eller et annet selskap blir det nye DNO, sier Gerdt Larsen.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR