Statoil vil inngå nye rammeavtaler verdt mellom 15 og 25 milliarder kroner for undervannsutstyr og service med Aker Kværner Subsea og FMC Technologies.,
Kontraktene omfatter blant annet leveranse
av nye feltinstallasjoner under vann.
(Foto:Statoil/Marit Hommedal)

Statoil melder fredag at selskapet har sendt intensjonsmelding om inngåelse av nye rammeavtaler for undervannsutstyr og service til Aker Kværner Subsea og FMC Technologies.

Avtalene er verdt totalt mellom 15 og 25 milliarder kroner.

Aker Kværner Subsea og FMC Technologies skal levere nye havbunnsinstallasjoner og tilleggsutstyr til eksisterende anlegg. Statoil opplyser at selskapet også har inngått avtale med Vetco Gray Scandinavia om leveranser av tilleggsutstyr.

Rammeavtalene gjelder i fem år og dekker i første rekke behov på norsk sokkel. I tillegg kommer opsjoner på to ganger to år for utstyrsavtalene. Avtalene kan imidlertid også anvendes i forbindelse med utbyggingsoppgaver internasjonalt, heter det i meldingen.

Kontraktene skal etter planen signeres og gjøres gjeldende i siste halvdel av september 2007.

Statoil opplyser samtidig at selskapet har reforhandlet serviceavtalene med de tre leverandørene for alle feltene selskapet opererer på norsk sokkel. Statoil har ifølge meldingen ambisjon om å ha én avtale med hver leverandør som skal gjelde på tvers av feltene.

Forrige artikkelLO-nei til Ditlev-Simonsen
Neste artikkelHydro kjøper andeler på britisk sokkel

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR