Trond Mohn kjøper ut sønnen fra familieselskapet Wimoh. Samtidig gir familien bort én milliard kroner til forskning.

Det skriver Bergens Tidende.

«Wimoh AS og Perestroika AS har inngått og gjennomført en avtale hvoretter Wimoh AS har kjøpt ut samtlige aksjer som Perestroika AS eier i Wimoh AS,» heter det i en melding fra familien Mohn.

Wimoh er familieselskapet som Trond Mohn, søsteren Marit og Tronds sønn Frederik eier sammen. Nå kjøpes sønnen Frederik ut. Det var i Wimoh at Mohn-familiens penger havnet etter salget av Frank Mohn-konsernet tidligere i år.

Les mer: Frank Mohn selges til Sverige

Familien skriver i en felles pressemelding at «i lys av at hovedvirksomheten er solgt har aksjonærene funnet at det ikke lenger er naturlig å opprettholde den tidligere aksjonærstrukturen med et felles investeringsselskap».

Før Frederik kjøpes ut, skal det tas ut én milliard kroner fra Wimoh. Disse pengene skal gå til Bergens Forskningsstiftelse.

– En helt utrolig julegave og en giverglede fra Mohn som det knapt fins maken til i Norge, sier Kåre Rommetveit, daglig leder i Bergens Forskningsstiftelse til Bergens Tidende.

Forrige artikkelVurderer alternativer for North Energy
Neste artikkelSvenske Helga var boksetrener – ble subsea-ingeniør i Norge!

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR