Tildelingen av Goliat-kontraktene begynner å dryppe også på de mindre leverandørene. Nå gir Aker Solutions Multi Phase Meters(MPM) i Stavanger oppgaven med å måle oljestrømmen på feltet.

Stavangerbedriften skal levere hele 13 flerfasemålere til Goliat-feltet, det melder Stavanger Aftenblad. Målerne kontrollerer hvor mye olje, gass og vann som kommer opp fra en brønn, og gjør det mulig å optimalisere utvinningen. Administrerende direktør i MPM, Han Olav Hide er fornøyd med at Aker gir kontrakten til et norsk selskap.

– Det er hyggelig å se at Eni og Aker Solutions gir kontrakter til norske selskaper. Det er veldig artig for oss at de valgte våre målere, sier Hide til avisen.

Verdien på kontrakten er ukjent, men ifølge Aftenbladet koster en flerfasemåler omkring fem millioner kroner, noe som betyr at kontraktsverdien ligger på omkring 65 millioner kroner.

– Eni har vært med å støttet oss fra første dag på produktutviklingen, og vi har levert målere i Libya, Tunis og Australia, forteller Hide.

Selskapet MPM ble kjøpt opp av FMC Tecnhologies i september i 2009 for nesten 170 millioner kroner.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR