Statoil vil utvikle mer teknologi for vindkraft, undervannsløsninger og elektronikk. Nå byr de opp Siemens til teknologisamarbeid.

SIGNERTE: Nils Klippenberg i Siemens (høyre) og Halfdan Knudsen i Statoil. Foto Ole Jørgen Bratberg

– Dette er en strategisk viktig avtale for Statoil, sier direktør for prosess og raffineringsteknologi i Statoil, Halfdan Knudsen.

Samarbeidet mellom Siemens og Statoil skal dreie seg om tre områder, vindkraft, undervannsteknologi og elektrisk teknologi og energieffektivisering. Knudsen påpeker at dette er viktige områder for Statoil, og at Siemens allerede er en viktig leverandør for selskapet allerede. I dag leverer selskapet blant annet automasjonssystemer og elektrisk utstyr til anlegg. Dette inkluderer blant annet elektriske motorer og vindturbiner.

Forskning koster
– Som brukere kan vi sette gode krav til funksjonalitet og beskrive under hvilke forhold utstyr skal operere. Leverandøren har tung kompetanse på produktdesign, fabrikasjon og kommersialisering. av den spesifikke teknologien, sier Knudsen.

Statoil understreker at kostnadene for samarbeidsprosjektene skal fordeles likt, og at det var viktig å velge et selskap med stort fokus på forskning og utvikling av nye teknologier. I fjor brukte Siemens om lag 31,5 milliarder kroner på forskning og utvikling, mens Statoils tall for 2010 ligger på 2,2 milliarder kroner.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR