Næringsminister Trond Giske lover å hjelpe norske verft gjennom årene som kommer, i form av revidert nasjonalbudsjett i mai.

BERGEN GROUP FOSEN: Eier av Bergen Group, Magnus Stange-
land, håper på støtte i form av kontanttilskudd. (Foto:BERGEN
GROUP)

Tidligere skal en egen krisepakke for verftsindustrien ha vært klargjort, men av diverse årsaker skal den ha latt seg vente på.

– Vi jobber med tiltak nå, jeg hadde akkurat møte med maritimt utvalg, og kun én sak stod på dagsorden: Hva trenger industrien av statlig hjelp. Vi kommer tilbake til dem, for å si det sånn, sier Trond Giske til Dagens Næringsliv.

Giske vil ikke gå inn på hvilke konkrete tiltak som kommer, og det skal ifølge DNs kilder ikke være vedtatt noen konkrete tiltak ennå. Det mest aktuelle skal være å øke bevilgningene til eksisterende tiltak, og dermed la Innovasjon Norge og Giek (Garantiutvalget for eksportkreditt) få mer spillerom.

Eier av Bergen Group, Magnus Stangeland, håper søtten vil komme i form av kontanttilskudd.

– Vi må ha midler til å effektivisere verftene våre. Vi vet at markedet kommer igjen, og vi vet at vi er attraktive, men det gjelder å komme seg gjennom den tøffe perioden som venter på oss nå, sier Stangeland.

I dag er det rundt 30 verft som bygger skip i Norge, og hittil i år har fire rederier bestilt til sammen syv nybygg ved norske verft. Dette er likevel ikke nok til å opprettholde ordremassen, og det forventes at de kommende årene blir svært tøffe for norske verft.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR