Oljeverndepotet på Fedje i Hordaland blir etablert på nytt – uten at det går på bekostning av oljevernberedskapen andre steder langs kysten.

NTB

– Server-forliset aktualiserte problemstillingen, men vi var imot nedleggelsen av hoveddepotet på Fedje allerede da Bondevik II-regjeringen fattet vedtaket, sier statssekretær i Fiskeri- og kystdepartementet, Vidar Ulriksen (Ap), til NTB.

Da lasteskipet «Server» havarerte og brakk i to utenfor Fedje i januar, førte lekkasjer fra vraket til omfattende oljesøl og miljøødeleggelser langs kysten lokalt. Den gangen ble det rettet kritikk mot oljevernberedskapen, fordi hjelpen kom for sakte til stedet.

Øker beredskapen
Nedleggelsen av hoveddepotet på Fedje fikk deler av skylden. Tirsdag vedtok imidlertid regjeringen å etablere depotet på nytt – uten at det går på bekostning av oljevernberedskapen på andre steder langs kysten.

Fedje-depotet skal komme i tillegg til dagens beredskap og finansieres i revidert nasjonalbudsjett denne våren.

– Gode nyheter
– Regjeringen mener det også er behov for et hoveddepot på Fedje. Det er en betydelig skipstrafikk i Nord-Hordaland, både i form av tankskipstrafikk til Mongstad og Sture og i form av lokaltrafikk og ordinær kysttrafikk. Fedje ligger sentralt plassert i forhold til denne trafikken, skriver Fiskeri- og kystdepartementet i en pressemelding.

Nyheten ble godt mottatt av ordføreren på Fedje, Erling Valderhaug (H).
– Dette var en gledelig nyhet og et vedtak som vi har kjempet lenge for, sier han til NTB.

Se også:
Krever oljeverndepotet på Fedje gjenopprettet

– Bør brenne under politikerbein

Forrige artikkelTo nye operatører på sokkelen
Neste artikkelFår ikke restarte svensk atomreaktor

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR