Aker Kværner har undertegnet en intensjonsavtale verdt 8 milliarder kroner for bygging av en halvt nedsenkbar produksjonsplattform på det Statoil-opererte Gjøa-feltet utenfor Florø.

Gjøa-plattformen. (Ill.:
Statoil)

Endelig kontrakt er ventet signert i løpet av oktober, men arbeidet skal starte opp umiddelbart, skriver Aker Kværner i en melding.

Aker Kværner får ansvaret for detaljprosjektering, innkjøp, bygging og sammenstilling av dekk samt sammenstilling av dekk og skrog på Gjøa-plattformen.

Dekket på plattformen kommer til å bli 110 meter langt og 85 meter bredt. Plattformen vil veie i underkant av 20.000 tonn, og skroget 14.200 tonn.

Aker Kvaerner har allerede startet forprosjekteringen etter å ha fått kontrakt på denne delen av arbeidet i januar.

Detaljprosjekteringen skal ledes fra Aker Kværners hovedkontor i Oslo, og en stor del av ingeniørarbeidet utføres i selskapets avdeling i Mumbai i India.

Plattformen skal bygges på Aker Kværners verft på Stord, og flere andre Aker-selskaper skal levere varer og tjenester til prosjektet.

Over 500 av Akers ingeniører kommer til å bli engasjert i designet av plattformen, og på topp er prosjektet beregnet å sysselsette i alt 2000 mennesker.

Lars Eide, nåværende leder for Aker Kværners offshoreverft i Egersund, blir prosjektdirektør for Gjøa. Ny leder for Egersund-verftet blir May Wenche Hammert.

Plattformen skal være klar til å taues ut på feltet i 2010.

Reservene på Gjøa er anslått til 60 millioner fat olje og kondensat og 35 milliarder kubikkmeter gass. Statoil eier 20 prosent av rettighetene til feltet.

Forrige artikkelArbeidsledigheten fortsetter å synke
Neste artikkelLangeled sør satt i drift

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR