Det er funnet olje i dypvannsblokken 15/06, rundt 350 kilometer fra Luanda i Angola. StatoilHydro er med på lisenslaget med en eierandel på fem prosent.

– Det ble gjort funn av en oljesøyle på 127 meter i et sandlag med høy permeabilitet fra miocen-tiden. Brønnen viste seg å inneholde olje av høy kvalitet – over 30 grader API – som er høyere enn forventet, skriver StatoilHydro i en pressemelding.

Brønnen ble boret på 1.349 meters havdyp til en vertikal dybde på totalt 3.343 meter, og reservene i feltet og de foreløpige resultatene overstiger det som var forventet før brønnen ble boret. I løpet av nær framtid skal brønnen følges opp med nye letebrønner med betydelig potensial i nærliggende strukturer.

Blokk 15/06 ligger i det lavere Kongo-bassengen, og partnerne på feltet er operatør Eni Angola (35 prosent), Sonangol (15 prosent), SSI Fifteen (20 prosent), TEPA Total (15 prosent), Falcon Oil Holding Angola (fem prosent), Petrobras International Braspetro (fem prosent) og Statoil Angola (fem prosent).

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR