– Dette nye partnerskapet med GMS markerer det første skrittet i vår vekststrategi for å gå inn i nye markeder globalt, sier administrerende direktør Helge Hustoft i Dwellop.

Samarbeidet bringer sammen Gulf Marine Services’ (GMS’) erfaring i SESV bygging og drift, og Dwellops ekspertise innen topsidesystemer for brønnintervensjon og brønnoverhaling. Resultatet av samarbeidet er et innovativt cantileversystem for fartøy, som vil gi GMS’ nåværende og potensielle kunder nye kostnadseffektive løsninger, ifølge selskapet.

– GMS opererer i modne oljefelt der en betydelig aktivitet fortsatt blir foretatt av borerigger. GMS’ fartøyer er allerede i stand til å bevege seg raskere mellom overflatebrønnhoder enn disse relativt tungvinte og kostbare boreriggene, sier Duncan Anderson, administrerende direktør i GMS.

– Som en del av vår strategi for å opprettholde vår høye utnyttelsesgrad og vokse vår flåte videre, har vi sammen med Dwellop utviklet en cantilever løsning som vil tillate oss å fortrenge borerigger med våre selvgående SESVs, og dermed gi kostnadsbesparelser og ytterligere reduksjoner i ikke-produktiv tid for våre kunder, sier Anderson.

Treårig avtale

– Teknologien er påvist og ble utviklet for det tøffe miljøet i Nordsjøen. Den første riggen ble levert til Talisman. Dette nye partnerskapet med GMS markerer det første skrittet i vår vekststrategi for å gå inn i nye markeder globalt, sier Helge Hustoft, administrerende direktør i Dwellop.

Partene har inngått en treårig eksklusiv avtale for cantilever løsninger for GMS SESVs. De første to skal leveres i 2016. Det første systemet vil være for brønnintervensjon med wireline og kveilerør, den andre, klar til bruk på slutten av 2016, vil bli utstyrt med en overhalingsrigg. Dette komplette systemet er designet for å utføre operasjoner som blant annet P&A og komplettering.

 

 

Forrige artikkelSearcher Seismic skyter mer Barents-seismikk
Neste artikkelStatoil og «Songa Delta» borer B-Vest & Angkor Thom

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR