Statoil har avsluttet testene og godkjent livbåtene på Kristin-plattformen i Norskehavet. Livbåtene ble testet etter at det ble oppdaget feil under systemutprøving på en tilsvarende båt på Veslefrikk B-plattformen i Nordsjøen.

Livbåtene transporteres til plattformen i dag, 13. september. Båtene skal installeres når værsituasjonen er akseptabel, skriver Statoil på sine hjemmesider.

Livbåtene ble demontert 13. juli og sendt til leverandøren Umoe Schat-Harding for forsterking og testing. Statoil skal også forsterke sliskebanene på plattformen.

Foto: Umoe Schat-Harding

– Produksjonen starter ikke før livbåtene er installert og sliskebanen forsterket. Sikkerheten kommer foran produksjonen, sier produksjonsdirektør Eileen Buan.

– Vi har hatt 10 uker med redusert bemanning på plattformen, men vårt mål er at vi skal starte produksjonen i løpet av oktober. Det er gjort en imponerende innsats for å få dette til, sier Buan.

Planlagt produksjonsstart var 1. oktober.

Tidligere artikler om Statoils livbåtproblemer i år.

Forrige artikkelStatoil verdens beste energiselskap
Neste artikkelForeløbig Shtokman «short list» kan være klar fredag

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR