Til tross for at utbyggingskostnaden av Goliat-feltet steg fra 28 til over 50 millarder kroner, er økonomien i prosjektet bunnsolid. Dette ifølge Eni Norge og norske myndigheter.

Tallene kommer frem i statsråd Terje Søviknes´ skriftlige svar til SVs Heikki Holmås:

«Goliat-feltet startet produksjon i mars 2016 og forventet levetid omtalt i PUD er 15 år. Operatøren anslår at feltes samlede inntekter, fratrukket driftskostnader, overstiger investeringskostnaden i løpet av 2019/2020», skriver Søviknes.

«Ifølge operatøren, Eni, er utbyggingen med selskapets interne forutsetninger, herunder avkastningskrav, lønnsom med en gjennomsnittlig oljepris på om lag 50 US dollar per fat over feltets levetid.»

Etter produksjonsstart har rettighetshaverne på Goliat påvist og bygget ut tilleggsreserver som bidrar til å øke lønnsomheten. Videre planlegger rettighetshaverne to til tre nye produksjonsbrønner i 2018, som ifølge operatøren vil øke reservene ytterligere.

Les også: Eni skal bore tre ekstra brønner på Goliat

Det er også identifisert flere prospekter i området. Ved funn kan disse tilknyttes Goliat og forlenge levetiden av feltet. Ovennevnte faktorer påvirker fremtidig lønnsomhet og prissensitivitet for feltet. Først etter at produksjonen er avsluttet kan man ha et endelig svar på svar på lønnsomheten av utbyggingen.

Les også: Ptil nekter Eni å starte opp Goliat igjen

Forrige artikkelSju skadet og én savnet etter riggeksplosjon i USA
Neste artikkelLegges i kaldt opplag i UK

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR