Aker Solutions har sikret seg en kontrakt med ABB for installasjon av subsea kraftkabel til Goliat-feltet. Kontrakten er verdt rundt 70 millioner kroner, eksklusiv fartøysutgifter.

Av Henrik Arnestad Salthe

ABB og Aker Solutions har allerede en kontrakt på skipet, og fartøysutgiftene vil dermed være en del av leiekontrakten på skipet.

Det er Aker Solutions-selskapet Aker Marine Contractors som skal gjøre installasjonsarbeidet ved hjelp av selskapets nye installasjonsfartøy «AMC Connector». Kabelen som skal installeres er 106,5 kilometer, og går fra Hammerfest til Goliat-FPSO-en. Selskapet vil også installere et permanen anker for kabelen. Kabelen vil veie 6.000 tonn, mens «AMC Connector» har kapasitet til å ta kabler på 9.000 tonn.

– Med den høye kapasiteten vil «AMC Connector» være en god ressurs for ABB. Skipet vil være godt utstyrt til å installere lange, tunge subsea kraftkabler, sier Svein Haug, leder for Aker Marine Contractors, som vil operere fartøyet.

– Skipet vil også ha en unik bølgekarakteristikk som vil gi bedre forutsigbarhet for prosjektutførelsen i områder som Barentshavet, hvor vi ofte møter på tøffe værforhold, sier Haug.

Skipet kan operere i høyere bølgehøyder enn andre sammenlignbare fartøy, hevder Aker Solutions, og sier at skipet kan operere med en signifikant bølgehøyde på mellom fire og fem meter.

Installasjonsarbeidet vil bli utført i andre kvartal 2013. «AMC Connector» er for tiden under bygging av STX Europe, og vil være klar for operasjoner fra første kvartal 2012.

Forrige artikkel«Bøtta» best i Arktis
Neste artikkel«West Alpha» til kai hos Westcon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR