– Når Børge Brende (H) bruker utsettelsen av boring på Goliat-feltet til å spekulere på om olje- og gasspolitikken blir satt år tilbake, er dette utrolig frekt. Saken lå to måneder hos tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide uten at noe ble gjort, sier Frode Alfheim i NOPEF.,
Frode Alfheim
Foto: Atle Espen Helgesen

– Jeg tror Bondevik II-regjeringen la igjen denne saken til den rødgrønne regjeringen med hensikt, sier Alheim i følge nopef.no.

Fortgang avgjørende
Boringen på Goliat må være avsluttet innen 15. januar 2006. Dersom det blir forsinkelser kan boringen bli avbrutt. Det er derfor viktig at boringen kan starte så snart som mulig.

Riggen Eirik Raude er spesielt utstyrt for å bore i slike farvann som i Barentshavet. Det er derfor avgjørende at den blir ferdig med boringen før den forsvinner til andre oppdrag.

– Jeg regner med at miljøverndepartementet gjør fortgang i behandling av saken og at utslippstillatelsen blir gitt slik at boringen kan komme i gang snarest, sier Alfheim.

Forrige artikkelNy rådgiver for olje- og energiministeren
Neste artikkelVil beskytte lønnsomme arbeidsplasser

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR