Etter lang tids tautrekking vant Hammerfest kampen om å få Eni Norge til å etablere Goliat-administrasjonen i byen.

NTB

Illustrasjon: Peteroleumstilsynet

Eni Norge er operatørselskapet for Goliat-feltet. Nå har de besluttet å legge all sin virksomhet til Hammerfest. Byen håper det kan bety flere hundre arbeidsplasser på sikt.

Tromsø og Harstad har drevet aktiv promotering, men valget falt til slutt på Hammerfest. Dermed kommer Hammerfest virkelig på kartet som en viktig oljeby i nord.

– Det er viktig at dette blir lagt til Finnmark. Basefunksjonen som allerede er på plass i Hammerfest, var et godt argument for at vi la driftskontoret dit også, sier kommunikasjonssjef Jone Stangeland i Eni Norge til Aftenbladet.

Eni Norge har med dette valget to kontorer i Norge, ett i Hammerfest og et i Stavanger. Antall ansatte kontoret får avhenger av hvilket konsept som blir valgt for driften. Selskapet planlegger å levere Plan for utbygging og drift (PUD) til myndighetene innen utgangen av 2008.
I Hammerfest er det nå feststemning.

– Jeg er stolt på vegne av det nordnorske miljøet fordi et av verdens største oljeselskaper velger å legge driftsorganisasjonen til oss, sier ordfører Kristine Jørstad Bock til Aftenbladet.

Forrige artikkelEU blåser fart i norsk vindkraft
Neste artikkelStort oljefelt oppdaget i Argentina

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR