Etter en måned produksjonsstans og opp mot en milliard utsatte oljekroner starter nå Eni Norge AS produksjon igjen om bord i Goliat i Barentshavet. Eni har i møte med Petroleumstilsynet fremlagt informasjon som tilsier at produksjonen kan starte opp igjen. Til NRK Finnmark sier Øyvind Midttun, pressekontakt i Petroleumstilsynet at Eni har konkludert med at det er forsvarlig å gjenoppta driften. Vi har tatt konklusjonen til etterretning, bekrefter Øyvind Midttun.

Les også: Produksjonsstans på Goliat – Ptil med pålegg til Eni Norge. Den 27.august mistet Goliat igjen strømmen fra land og produksjonen ble stanset. Som en konsekvens måtte 51 personer evakuere fra enheten. Dette er den andre hendelsen i løpet av noen måneder der Goliat har mistet strømforsyningen med produksjonsstans som resultat. Eni Norge fikk mandag 29.august et varsel om pålegg og frist til 5. september med å legge fram en plan for sikker drift av plattformen…….les hele artikkelen her

Også Kommunikasjonssjef i Eni, Andreas Wulff, bekrefter overfor NRK at produksjonen vil starte opp igjen i nærmeste fremtid.

– Nå er vi helt i sluttfasen før vi gjenopptar driften på Goliat. Vi sørger for at alt er som det skal være på plattformen og gjør siste forberedelser før oppstart, sier Wulff.

 

– Vi forventer å gjenoppta driften i løpet av et døgn, men det er vanskelig å si nøyaktig tidspunkt.

Les også: Eni innrømmer dårlig sikkerhetskultur. Eni Norge innrømmer at sikkerhetskulturen er for dårlig i oljeselskapet, og toppsjefen sier risikoforståelsen er utilstrekkelig på alle nivåer.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Forrige artikkelPetro Arctic: – Gjør en konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja
Neste artikkel– Ekstrem usikkerhet i markedet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR