Zephyr og Norsk Vind Energi har solgt vindparken Tellenes i Rogaland til et investeringsfond styrt av BlackRock, ifølge en børsmelding.

Samtidig blir det opplyst at Google har inngått en avtale om å kjøpe hele kraftproduksjonen fra anlegget, som etter planen skal stå ferdig i 2017, for en periode på 12 år.

Ifølge meldingen er det Googles første kraftkjøpsavtale i Norge.

– Avtalen vil gi Googles europeiske datasentre ekstra fornybar energi, heter det i pressemeldingen fra partene.

– Google har vært karbonnøytral e siden 2007 og vi har forpliktet oss til å forsyne 100 prosent av våre operasjoner med fornybare energikilder, sier Marc Oman, leder for den europeiske energidelen i Google Global Infrastructure.

– Dagens avtale, Googles første vindkraftavtale i Norge og den største til dags dato i Europa, er et viktig steg mot denne forpliktelsen, sier han.

Største i Norge

Vindparken vil ha 50 turbiner, en total kapasitet på 160 MW og en forventet årsproduksjon på i overkant av 500 GWh når den etter planen står ferdig i 2017. Når vindparken settes i drift vil den være den største operative vindparken i Norge.

Zephyr utvikler norske vindkraftprosjekter og eies av energiselskapene Vardar (25 %), Energiselskapet Buskerud (25 %) og Østfold Energi (50 %).

Tellenes vindpark har vært utviklet av Zephyr (73,75 % eierandel) sammen med Norsk Vind Energi (26,25 % eierandel), og prosjektet vil ikke kreve ytterligere investeringer fra noen av eierne.

Ifølge partene er de enige om å ikke offentliggjøre finansielle detaljer om transaksjonen.

Forrige artikkelOcean Installer med første dyptvanns fortøyningsjobb
Neste artikkelOver 150 må gå i Dolphin

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR