Petroleumstilsynet (Ptil) har besluttet å granske en rekke hendelser med fallende gjenstander på Nyhamna gassbehandlingsanlegg i Møre- og Romsdal.

Det har i 2015 vært en rekke hendelser med fallende gjenstander i forbindelse med et utbyggingsprosjekt på Norske Shells gassbehandlingsanlegg Nyhamna. Noen av hendelsene kunne ved marginalt endrete omstendigheter ført til alvorlige personskader.

Les også: Shell og Nyhamna håndterer ikke risiko godt nok

Ptil har nå besluttet å iverksette gransking av hendelsene.

Målet med granskingen er blant annet å klarlegge hendelsesforløp og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker, ifølge Ptil.

Granskingen vil blant annet være rettet mot Norske Shell og leverandør/underleverandørs håndtering og oppfølging av hendelser med fallende gjenstander.

Les også: Flere avvik for Shell og Nyhamna

Granskingen vil resultere i en rapport som blir publisert på ptil.no.

Gassbehandlingsanlegget Nyhamna ligger i Aukra i Møre- og Romsdal, og er prosessanlegg for Ormen Langefeltet i Norskehavet. Operatør for Nyhamna er Norske Shell. Det pågår for tiden arbeid for å utvide Nyhamna for å ta imot gass fra rørledningen Polarled.


(Video: Shell)

Les også:
Skal legge Polarled i dag
Stor aktivitet ved Shell sitt Nyhamna prosjekt

 

Forrige artikkelProsafe omsetter mindre, men tror på bedre tider
Neste artikkelLundin og «Island Innovator» utsetter boringen av Neiden

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR