ConocoPhillips og Petroleumstilsynet prøver nå å finne ut hva som skjedde da det oppsto rystelser i Embla-plattformen på Ekofisk-feltet 31. mai.

NTB

Klokken 6.20 onsdag 31. mai ble det registrert en rystelse i plattformen. Pressetalsmann Kurt R. Michelsen i ConocoPhillips vil ikke spekulere på årsaken til rystelsen.

– Vi har foretatt en visuell inspeksjon av plattformen med ROV (et fjernstyrt undervannsfartøy) og har ikke observert synlige skader på selve strukturen, sier Michelsen til Aftenbladet.no.

Han opplyser at selskapet skal foreta flere undersøkelser for å finne ut hva som kan ha skjedd. Det skal også Petroleumstilsynet (Ptil) gjøre. Tilsynet har fått rapport om hendelsen, og sjefingeniør Øyvind Lauridsen opplyser at Ptil nå er i dialog med ConocoPhillips.

Ptil har også vært i kontakt med Forsvaret for å høre om det har vært ubåter i nærheten av plattformen.

– Når det skjer en slik rystelse må man selvsagt sjekke alle muligheter, sier Lauridsen.

Fellesoperativt hovedkvarter på Jåtta bekrefter at det var en militærøvelse i området i samme tidsrom som rystelsen fant sted. Et alliert fartøy observerte rystelsen under øvelsen, og Ptil ble varslet. Ifølge Forsvaret var det ikke noen allierte undervannsfartøy i området i det aktuelle tidsrommet.

Ifølge Aftenbladet er det snakk om den topphemmelige årlige antiterrorøvelsen Gemini, som involverer spesialstyrker fra politi og Forsvaret.

Embla er en ubemannet brønnhodeplattform som regelmessig får besøk av vedlikeholdspersonell.

Forrige artikkelNei-siden taper terreng
Neste artikkelOljeprisen stiger før Solanas møter i Iran

Warning: A non-numeric value encountered in /kunder/trfn_2131/petro_3570/public/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR