I september skal det skytes seismikk i Andfjorden. Det synes senjafiskere er helt ok.,Det skriver Folkebladet.no .

NGU (Norges geologiske undersøkelse) skal skyte seismikk i Andfjorden i perioden 19.-23. september.

– Etter mitt syn er det vel kanskje denne tida der seismikkskytinga er til minst skade. Da er stort sett hovedsesongen for de fleste fiskeriene over før silda, seien og skreien kommer inn på nytt, sier Tommy Nilsen, som leder Senjahopen fiskarlag til Folkebladet.no.

– Det er klart at seismikkskytinga alltid vil komme i veien for et eller annet, og med bakgrunn i det er nok denne perioden den mest høvelige. Dessuten er det kun fire-fem dager det er snakk om, sier Jack Jensen, nestleder i Senjahopen fiskarlag og styremedlem i Fiskarlaget nord.

Andøy protesterer
Andøy fiskarlag er langt mindre forståelsesfulle i forhold til den kommende seismikkskytinga. Fiskarlaget mener aktiviteten vil påvirke fiskeriene i området langt utover de dagene seismikkskytinga skal foregå, og krever derfor at det hele stoppes. Det synes ikke Nilsen er så rart, spesielt fordi den seismiske aktiviteten kan skape trøbbel for seifisket utenfor Andøya.

– Seien er veldig var for seismikken, og når den er skremt bort så er det slettes ikke sikkert at den kommer tilbake igjen, sier Nilsen.

– Det skulle jo egentlig seismikkskytes i Andfjorden i fjor, men dette ble utsatt. Her har man prøvd å gjøre det beste utav det, og det synes jeg er greit, sier han.

Les også: Skyter seismikk på Andøya

Forrige artikkelOljehovedstaden Stavanger
Neste artikkelNorge, ditt nærmeste ferieland

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR