Grenland Group-styret vil utstede nye aksjer i selskapet for å hente inn krisepenger til Hallgeir Skogens hjertebarn. Selv ønsker sjefen å legge penger på bordet for selskapet.

BLAR OPP: Hallgeir Skogen vil bidra i emisjonen.
(Foto: GRENLAND GROUP)

Emisjonen skal finne sted i fjerde kvartal, og målet er å hente inn mellom 50 og 100 millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

– Kapitalen som innhentes i forbindelse med emisjonen vil styrke selskapets kapitalstruktur samt finansiere fremtidig arbeidskapitalbehov. Selskapet har engasjert Arctic Securities ASA som finansiell rådgiver og tilrettelegger ved emisjonen. Vilkårene i og størrelsen på emisjonen vil bli endelig fastsatt av styret, skriver selskapet i børsmeldingen.

Børsmeldingen kom etter styremøte på torsdag, hvor det ble vedtatt at selskapet hadde behov for kapital. årsaken er et obligasjonslån hvor Grenland Group har brutt lånebetingelsene til banken.

– Vi har hatt en situasjon hvor selskapet er brudd med lånebetingelser med banken. Og vi har jo planer for utviklingen videre i 2011 og 2012. Derfor ønsker vi å styrke selskapets kapitalstruktur. Og derfor mener vi at det er riktig å be eierne om kapital, sier styreleder Otto Søberg til E24.no.

Selskapet har vært i hardt vær i det siste på grunn av konflikten rundt konsernsjef Hallgeir Skogen. I sommer ble han anklaget for trakasserende oppførsel overfor ansatte, og advokat Else Bugge Fougner er hyret inn til å gjennomføre en granskning av varslingen. I tillegg kommer situasjonen med obligasjonslånet som har forfalt, noe som gjør at Handelsbanken rent teknisk kan slå selskapet konkurs i løpet av de neste dagene.

– Dialogen med banken har vært god, både i relasjon til styret og selskapets administrasjon. Det er ingen grunn til å tro at den ikke vil fortsette. Med denne emisjonen har også banken fått et signal fra selskapet, sier Søberg.

Hallgeir Skogen har allerede sagt at han vil bla opp i forbindelse med emisjonen.

«Grenland Group er et hjertebarn for Hallgeir Skogen. Derfor ønsker han å bidra på beste vis for konsernet, også når det gjelder emisjonen. Hallgeir ønsker å ivareta og utvikle sitt eierskap i bedriften også i fremtiden», skriver Skogens pressetalsmann Kåre Fostervold i en e-post til E24.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR