Det norske oljeselskap har en 30 prosents andel i funnlisensen til Grevling. Selskapet tror funnet kan bli en ny pilar for selskapet.

NY PILAR: Administrerende direktør Erik Haugane
og Det norske har fått en ny pilar i Nordsjøen.
(Foto: HENRIK SALTHE)

Tidligere i dag gjorde Oljedirektoratet det kjent at avgrensingsbrønnen 15/12-21 A i lisens PL 038D har oppjustert oljefunnet Grevling, som ble gjort i mai. Det norske, som kjøpte seg opp fra fem prosent til 30 prosents andel i Grevling rett før letebrønnen 15/12-21 ble spuddet 16. mars tror funnet kan bli en ny pilar for selskapet i dette området av Nordsjøen.

I en presentasjon som ble lagt fram i dag morges skriver selskapet at funnet erstatter volumene som forsvant da selskapet solgte sin Goliat-andel.

– Grevling har en mer robust prosjektøkonomi og lavere krav til investeringer, skriver administrerende direktør Erik Haugane i presentasjonen.

Selskapet skriver at som en følge av funnet vil området mellom Varg og Sleipner få en viktigere posisjon i videreutviklingen av selskapet, og at funnet også gjør at selskapets prospekter i nærheten øker i verdi. Dette gjelder blant annet lisensen PL408, der Det norske er operatør og har identifisert minst tre prospekter: Storkinn, Kolla og Skardkollen. Skardkollen er planlagt boret i oktober. I tillegg har selskapet et funn i lisensen PL337, som grenser opp til Grevling-lisensen. Her har selskapet gjort et funn på Storskrymten-feltet, og selskapet vil også bore på et prospekt som har blitt døpt Storkollen i 2010, som også ligger i PL337..

Selskapet tror også det at Talisman er operatør for både Varg og Grevling kan legge til rette for en såkalt fast track-utbygging.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR