Amerikanske Chevron går inn og støtter den videre utviklingen av Badger Explorers autonome boreverktøy.

Badger Explorer har stått for utviklingen av noe så sjeldent som et helt unikt boreverktøy, et boreverktøy som ikke bygger på den konvensjonelle modellen med rotary drilling og borestreng. Istedenfor har de laget et verktøy som ”graver seg ned” som en grevling og bare får krafttilførsel fra overflaten – og gjør boreriggen overflødig i enkelte operasjoner. Denne teknologien er det Chevron Energy Technology Company, en divisjon av Chevron U.S.A. nå sponser.

Helt konkret skal Chevron være delsponsor for ”the Badger Explorer Demonstrator Program.” Programmets formål er å ta Badgeren fra å være prototype til et kommersielt produkt. Eksisterende sponsorer har allerede signert lignende.

– Vi er henrykte over å kunne ønske Chevron velkommen ombord som vår tredje sponsor. Badger Explorer har nådd mange viktige teknologiske milepæler i 2012, og kommet flere steg nærmere vær første kommersielle leveranse, sier David Blacklaw, CEO i Badger Explorer ASA i en melding.

– Vi tror en sponsorgruppe bestående av tre store, internasjonale operatørselskaper illustrerer hvilken verdi denne nyutviklingen har, sier han.

Også Innovasjon Norge er inne og støtter Badger, og målet er å ha fire til fem selskapssponsorer totalt. Badger Explorer sikter mot å ha en pilotmodell klar for felttesting etter programmet.Programmet skal designe et nytt verktøy, basert på erfaringer fra tidligere prototyper; blant annet skal den nye modellen få sensorer og instrumenter som kan identifisere hydrokarboner, og slik gjøre det anvendelig for langtids, reservoarovervåkning.

 

Forrige artikkelKlif og VG uenige om fakta
Neste artikkelPtil-ja til Vilje Sør-boring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR