Olje- og energidepartementet har godkjent utbyggingen av gassfunnet Snefrid Nord som en satellitt knyttet til Aasta Hansteen-feltet.

– Utbyggingen av Snefrid Nord gir økte inntekter til felleskapet og lønnsomme arbeidsplasser på land. Norske leverandørbedrifter har allerede vunnet viktige kontrakter, noe som er svært gledelig, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Snefrid Nord ble påvist i 2015 om lag 12 km fra Hansteen-feltet nord i Norskehavet.

Feltet ligger om lag 300 km fra fastlandet på i overkant av 1300 meters havdyp.

Planlagt utbyggingsløsning for Snefrid Nord er en enkel havbunnsramme med én produksjonsbrønn (satellitt) tilknyttet Hansteen-plattformen. Produksjonen vil eksporteres via Polarled-røret til prosessanlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal.

Utvinnbare ressurser i Snefrid Nord er anslått til i underkant av 5 milliarder kubikkmeter gass. Totale investeringer er anslått til 1,2 milliarder kroner. Operatørens økonomiske analyse viser at prosjektet har en forventet nåverdi før skatt på 2,3 milliarder kroner.

Snefrid Nord planlegges satt i produksjon i fjerde kvartal 2019, om lag ett år etter Aasta Hansteen. Rettighetshavere i utvinningstillatelse 218 er Statoil Petroleum AS (operatør, 51 pst.), Wintershall Norge AS (24 pst.), OMV (Norge) AS (15 pst.) og ConocoPhillips Scandinavia AS (10 pst.).

Forrige artikkelRoss Offshore tildelt brønnjobb av MOL
Neste artikkelPXO signerer FA-kontrakt med OMV

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR