Statoil har fått Oljedirektoratets godkjennelse til å bore en brønn på Visund Nord med «COSL Pioneer»

Det er brønn 34/8-15S som skal bores i lisens 120 , også kjent som Vi sund Nord. Riggen setter i gang med boringen så fort den har gjort seg ferdig med en brønn på utsiden av Færøyene, melder Oljedirektoratet.

Visund Nord ble besluttet utbygd som en hurtigutbygging i 2010, og planen er at produksjonen skal settes i gang til neste år.

Ifølge en melding fra Statoil i fjor, gjør beslutningen om å utbygge Visund Nord det mulig å utnytte andre ressurser i området.

– Visund Nord-beslutningen vil også bidra til at det legges til rette for å utvikle andre ressurser i det nordlige Visund-området, het det i meldingen.

Visund ligger 22 kilometer nordøst for Gullfaks i Tampen-området, i blokk 34/8 og 34/7. Visund Nord ligger omkring 10 kilometer fra plattformen og utbyggingen av Visund Nord omfatter en standard havbunnsramme med to brønner koblet til Visund A-plattformen.

Utvinnbare reserver i Visund Nord beregnes til å ligge på 29 millioner fat oljeekvivalenter.

Rettighetshavere i lisens 120 er Statoil med 53,2 prosent, Petoro med 30 prosent, Total med 7,7 prosent og ConocoPhillips med 9,1 prosent.

Forrige artikkelAker Solutions med stigerørskontrakt
Neste artikkelDolphin med flere Nordsjø-kontrakter

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR