Norsk vindkraftforening roser olje- og energiminister Åslaug Haga for å ville bruke minst 500 millioner kroner på vindkraft i påvente av et grønt sertifikatmarked.

Olje- og energiminister Åslaug Haga ønsker økt fart i vindkraftutbyggingen. I løpet av kort tid vil Olje-og energidepartementet utlyse en ny runde med investeringsstøtte, hvor målet er å bygge ut 3 TWh vindkraft i løpet av 2010.

– Norsk vindkraftforening ser svært positivt på at Haga vil bruke minst 500 millioner på vindkraft i påvente av et grønt sertifikatmarked. Hvorvidt størrelsen på beløpet er tilstrekkelig kan man diskutere, men en overgangsordning med økt investeringsstøtte er akkurat den fødselshjelpen vi trenger nå. Dette viser at regjeringen tar fornybar energi på alvor, sier generalsekretær i Norsk vindkraftforening, Øyvind Isachsen.

– Vi tolker dette som et tegn på at man mener alvor med sertifikatforhandlingene med Sverige, og at man har tro på at man kommer i mål,” tilføyer han.

Han peker imidlertid på at det er store utfordringer knyttet til konsesjonsprosessen.
– Det er essensielt at Norges vassdrags- og energidirektorat får midler til å håndtere køen av søknader. Myndighetene må tørre å si nei til dårlige prosjekter slik at de gode vindparkene med skånsom utbygging og lokal aksept slipper frem. Den lange køen hos NVE skaper usikkerhet hos utbyggerne og nører opp under feiloppfatninger om at kystlinjen vil plastres igjen av vindmøller, påpeker Isachsen.

Les mer om vindkraft i Petro&industri.

Forrige artikkelKrever redegjørelse om utslipp fra Melkøya
Neste artikkelHysj, hysj om norsk-chilensk kraftkonflikt

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR