Fartøyet som skal samle inn 3D-seismikk for Oljedirektoratet i Troms II er forsinket fra verft. En ny kontrakt med ”Atlantic Explorer” gjør imidlertid at arbeidet kan settes i gang 24. juni – halvannen uke senere enn planlagt.

Av Alf Inge Molde

Kilde: Oljedirektoratet

– Vi skulle selvfølgelig sett at vi kunne sette i gang 15. juni slik vi hadde planer om i utgangspunktet, men nå er vi glade for at vi i hvert fall kan begynne i neste uke, sier pressekontakt i Oljedirektoratet, Eldbjørg Vaage Melberg, til Petro.no.

Egentlig skulle Bergen Oilfield Services-fartøyet ”S/V BOS Arctic” begynne innsamlingen 15. juni. Forsinkelser i ombyggingsarbeidet gjør imidlertid at dette ikke kommer på plass før mot slutten av første uke i juli. For ikke å miste for mye tid skrev OD en kontrakt med PGS fredag ettermiddag som sikrer dem ”Atlantic Explorer” fra 24. juni fram til ”S/V BOS Arctic” er på plass.
OD taper likevel halvannen uke i felten. Seismikkinnsamlingen skal nemlig avsluttes 31. juli – i tråd med den opprinnelige planen.

– Dere opplevde forsinkelser i fjor også. Får dere gjort alt dere hadde planlagt i år?

– Når man skal gjøre seismiske undersøkelser, er det mange faktorer som kan føre til forsinkelser. Vi vil gjøre alt vi rekker på den tiden vi har tilgjengelig. Derfor er det for tidlig å svare på, sier Vaage Melberg.

I forbindelse med innsamlingen av 3D-seismikk i Troms II skal også Havforskningsinstituttet delta. Instituttet skal forske på skremmeeffekten på fisk, i tillegg til å gjøre målinger av hvordan lydbølgetrykket sprer seg i vann.

Forrige artikkelSvalbard-diplomati mot sin hensikt
Neste artikkelGullfaks-mannskap måtte i livbåtene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR