Seabird Explorations fartøy hadde en utnyttelsesgrad på 51 prosent i fjerde kvartal, ned fra 72 prosent i andre kvartal og 66 prosent i tredje kvartal 2010.

På JOBB I AFRIKA: «Hugin Explorer».
(Foto: SEABIRD EXPLORATION)

Selskapet melder om at «Hugin Explorer» og «Munin Explorer», som i begynnelsen av kvartalet jobbet med Ocean Bottom Node i Nigeria for Shell, har hatt en utnyttelsesgrad på 61 prosent, en nedgang fra 99 prosent i kvartalet før. «Hugin Explorer» gikk av oppdrag i slutten av november, mens «Munin Explorer» gjorde et 15 dagers oppdrag i Nigeria før de to skipene seilte til Ghana 6. desember. Skipene ligger nå og venter på at forhandlingene for neste kontrakt skal fullføres. Selskapet skriver i en børsmelding at de regner med at neste Ocean Bottom Node-undersøkelse vil starte opp i februar 2011, etter en periode på mellom to og fire ukers mobilisering.

For fartøyene som jobber med 2D- og 3D-innsamling var utnyttelsesgraden 49 prosent. årsaken var at «Kondor Explorer» ble lagt i opplag fra august, «Hawk Explorer» har stått uten kontrakt siden juli mens «Osprey Explorer» stod uten kontrakt fra slutten av september til 26. desember.

Selskapet varsler også om at de trolig vil ha en utnyttelsesgrad på mellom 50 og 60 prosent også i første kvartal 2011.

Neste artikkelFlere LO-medlemmer støtter AP

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR