Wintershall traff i sin Norskehavs-brønn Rodriguez, og funnet kan ligge på mellom 18 millioner og 125 millioner fat oljeekvivalenter.,

Det er Oljedirektoratet som melder om funn i letebrønn 6407/1-6 S i Rodriguez -prospektet.

– Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i midtre jura reservoarbergarter (Garn- og Ile formasjonene). Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter i nedre kritt (Langeformasjonen), skriver OD.

– I Garn- og Ileformasjonene ble det påtruffet henholdsvis 118 og 123 meter brutto vertikal tykkelse med vannførende reservoar av reservoarkvalitet som forventet. Det ble påvist gass/kondensat i tre tynne sandsteinsintervaller på tilsammen 9 meter netto vertikal tykkelse i Langeformasjonen, med brutto reservoarmektighet på 52 meter. Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 3 og 20 millioner Sm3 utvinnbare oljeekvivalenter. Rettighetshaverne vil vurdere funnet sammen med andre funn i nærheten, skriver OD videre.

Regnet om til fat utgjør dette mellom 18,87 millioner og 125 millioner fat oljeekvivalenter.

Brønnen ble spudet 7. desember av Transocean Arctic og har nådd en dybde på over 3834 meter. Brønnen ligger i lisens 475 , om lag 10 kilometer nordøst for Tyrihans på Haltenbanken i Norskehavet.

Wintershall er operatør i lisensen (50 prosent) med partnerne Faroe Petroleum Norge AS (30 prosent) og Centrica Resources (Norge) AS (20 prosent).

Forrige artikkelArrangerer subseadag i Florø
Neste artikkelMange meninger om Lofoten-boring

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR